Wat kan ik nog meer voor u betekenen?

Naast het begeleiden en leiden van de uitvaartplechtigheid kan ik u ook:

 

Begeleiden vóór het overlijden van uw dierbare

Hoe verdrietig het ook is, maar soms weet iemand van te voren al dat het einde nadert, dan kan en wil ik graag mee oplopen in de laatste fase van haar of zijn leven. Samen praten over wat je bezighoud en eventueel al wensen kenbaar maken. Het is voor u als naasten niet altijd gemakkelijk om die onderwerpen in die laatste levensfase samen te bespreken. Je hoort wel eens achteraf, had ik dit nog maar gezegd of gevraagd, dan hadden we geweten wat hij of zij voelde en wilde. Ik kan u daarbij helpen om bespreekbaar te maken wat soms zo moeilijk is.

 

Begeleiden bij het verwerken van rouw

Dit is voor mensen die:

  • Niet goed weten hoe te rouwen
  • Niet los kunnen komen van hun verdriet
  • Nog niet klaar zijn met wat de overledene heeft gezegd of gedaan
  • Het leven zinloos vinden na het overlijden van hun dierbare
  • Depressief zijn geworden
  • Schuldgevoelens hebben naar een overledene toe

 

Mensen mogen een beroep op me doen als het gaat om verlate rouw

Als iemand geen afscheid heeft kunnen nemen om welke reden dan ook, bijvoorbeeld door vermissing, zelfdoding of een ongeluk. Het is nooit te laat en nog iets mee te doen. Er is altijd een mogelijkheid om daar alsnog aandacht aan te schenken. Aan een voor u passend afscheid en er tijd voor te nemen.

 

Asverstrooiing

asverstrooiingNa een crematie als het moment komt dat de familie de as wil verstooien kan ik van betekenis zijn. Dat is namelijk het allerlaatste en voor sommigen een heel moeilijk moment. 

Samen daar aandacht aan schenken is dan ook heel belangrijk en kan van grote waarde zijn voor het verdere rouwproces. Een ritueel daarbij kan troosten.